събота, 22 август 2015 г.

Богатството и парите според наталната ви карта



Много клиенти питат за парите. Искат да знаят дали ще получат наследство или ще направят пари.


Доходите и наследствата са показани съответно във втори и осми дом. Уран, Нептун или Плутон в положителни аспекти с Венера и/или Юпитер могат да донесат богатство. Аспектът на Уран с Юпитер или Венера може да донесе неочаквана печалба. Виждала съм хора, спечелили от лотария, с комбинация от тези аспекти. Нептун е по-кумулативен. Ако клиентът има добри връзки между Нептун и Юпитер, то при него парите ще се проявят лесно.

Той знае, че ще стане богат, и съответно това се случва. Вярата и убедеността като че ли материализират богатството. Като естествен управител на осми дом Плутон може да донесе голямо наследство. Възможно е да означава голямо богатство. Ще видите много карти на мултимилионери с връзки между Плутон и Юпитер или Плутон и Венера, и в повечето случаи техните пари ще са наследени. В картата на моя клиентка има силна връзка между Плутон и Юпитер и богатството й се е изсипало в ръцете по удивителен начин.

Работила за една компания, която тогава тъкмо се основавала, и понеже не можел да й плаща, нейният работодател й давал акции. Бизнесът се разраснал много бързо и накрая тези акции стрували стотици милиони долари. Това не е точно наследство, нито пък е типичен начин за натрупване на богатство, но определено е златна мина. В един момент тя беше най- високоплатената жена висш чиновник в Съединените щати.

Смятам, че Юпитер в тригон със Сатурн и дори в квадрат с него може да донесе богатство. Много пъти, ако тези планети са в Рак или Козирог, богатството може да дойде чрез недвижими имоти. Мой клиент има Слънце и Венера във втори дом в квадрат със Сатурн. Той е невероятно работоспособен и дисциплиниран. Неговите Слънце и Венера са в тригон с Юпитер и той често се оказва на точното място в точния момент.

При него има и положителен, и отрицателен аспект, тритон квадрат. Квадратът е трудолюбието, пробивността и мотивацията. Тригонът е късметът и способността да лавяш правилната възможност в правилния момент. Той е направил парите си с недвижими имоти, чрез едно сполучливо сдружение, тъй като Юпитер е в тригон еьс Слънцето и Венера от седми дом. Необходимото трудолюбие пък е описано от Сатурновия квадрат.

Ако астрологът види Слънцето във втори дом да образува няколко аспекта, значи клиентът ще прави добри пари. Такива клиенти не намират удовлетворение, докато не натрупат богатство. Когато Слънцето е във втори дом, те най-вероятно ще го постигнат сами. Планетите във втори дом показват активност по отношение на печелене на пари и тяхното харчене. Слънце във втори дом е налице в много карти на милионери. Това са хора, които работят упорито, за да натрупат богатство. Виждала съм да успяват както с добри, така и с трудни аспекти на Слънцето.

Неаспектирано Слънце във втори дом означава, че клиентът е с по-ограничени способности за правене на пари, отколкото ако има много аспекти. За да се извади на повърхността свързаната с планетата способност за правене на пари, ще е необходим транзит или прогресия към Слънцето.

Картата е неподвижно нещо. Тя показва потенциал, но се нуждае от нещо, което да я раздвижи, стимулира, съживи и да подготви сцената. Транзитите я раздвижват и стимулират. Прогресиите подготвят сцената. Без тях картата спи. Докато планетите се движат из небесата, едно неаспектиращо Слънцето Ще се запали през част от времето, макар да няма рождени аспекти към него. Човек с каквато и да било неаспектирана планета няма достъп до енергията й така лесно както би било ако тя имаше аспекти.

Да погледнем на нещата по този начин. Всеки път, когато една планета се задейства, всички други планети, които са в аспект с нея, също се задействат. Отключва се поредица от събития. Именно аспектът е това, което пуска в действие енергията на планетите.

Друг добър стимул за правене на пари има, когато Слънцето е в един от ъгловите домове. Ъгловото Слънце трябва да се прояви публично и тук е налице стремеж да се докаже Слънцето в първи дом ще помогне на човека сам да натрупа богатство. Това е човек със силен характер.

 Ако се съсредоточи върху правенето на пари, той ще преуспее. Ако Слънцето е в четвърти дом съдбата и семейството ще го тласнат към успеха. Той може да наследи семеен бизнес, имоти или богатство. Когато Слънцето е в седми дом, успехът идва чрез партньорство, връзка или покровителство. Човекът със Слънце в десети дом ще привлече много възможности в кариерата. Той е изключително амбициозен и се нуждае от власт и положение. Кариерата е всичко за него.

Осми дом също е важен за богатството. Той представлява общите финанси, общите ресурси, данъците, осигуровките, сливанията на компании, парите на съдружник, парите на другите, вложените пари и наследените пари. Хората с такова разположение на картата могат да натрупат богатство чрез инвестиции.

Друга възможност за тях е да сключат брак с богат партньор или да получат наследство. Ако Слънцето на една жена е в осми дом, тя може да се сдобие с пари чрез съпруга си или съдружник. Нейната карта може да помогне на съпруга й да натрупа пари, но нищо чудно парите да дойдат и от другаде. Човек със слаб пети дом (дом на фондови борси), макар и със силен осми, не бива да инвестира, без да се посъветва със специалист.

Имам клиентка със засегнат управител на пети дом, но много добър осми дом. Тя самата не умее да играе на борсата. Ако купи ценни книжа, цената им обикновено пада, дори когато прогнозите са били обещаващи. Тя обаче използва своя осми дом, като разчита на инвестиционен консултант, който да й върти парите, и така печели доста добре.

Когато изготвям карта и видя планети на 27°, 28° и 29°, си отбелязвам това; то означава, че човекът има потенциала да постигне нещо изключително. Много от моите клиенти, които имат планети на тези градуси, са порядъчно богати. Имам доста клиенти милионери с огромни недвижими имоти, чието Слънце е в 29° Рак. Една година имах две ученички със Слънце на 9° в Рак (семейство), които бяха благословени с голямо наследство. Едната наследи семейната ферма, а после земята беше включена в план за търговски строеж, което я изстреля в категорията на милионерите. Другата наследи семейни имоти и семейния бизнес. Мой клиент пък е мултимилионер със Сатурн на 29° в Козирог (Козирогът има нужда да гради, затова управлява строежите). Той започна с малка строителна фирма, която се разрасна в голям международен бизнес.

Виждала съм милионери с планети на на 27°, 28° и 29° във всички знаци, но най-често са в земните или водните. Виждала съм обаче 29° Телец или Скорпион да сочат банкрут. Тези два знака могат да отидат в една от двете крайности - голямо богатство или финансова катастрофа. Интересен пример за това е Бет Дейвис. Тя има Венера и Марс, съответно в 28° и 29° Телец. След много успешни години във филмовия бизнес е преживяла големи финансови загуби и не е можела да си намери нито една роля. Наложило се да пусне обява, че търси работа.

Планетите в 28° или 29° Лъв са в съвпад с кралската неподвижна звезда Регулус. Това разположение, освен всичко останало, може да дари човека с известност и любов към властта и успеха. Забелязала съм, че клиентите, които имат планети тук, не са задължително богати, но се движат в много влиятелни кръгове. Все пак кралицата на Америка Джаки Онасис е имала Регулус в съвпад с Медиум цели на 29° в Лъв и не само че се е Движела в най-влиятелните кръгове, но и е била много богата.

Бил Гейтс, който направи състоянието си с компютри, има Плутон в 28° в Лъв, който е управител на неговото Слънце в Скорпион. Писателят Скот Търоу има три планети в крайните градуси - Сатурн в 29° Лъв, Юпитер в 29° Козирог и Уран в 27° Близнаци.

Мой клиент има Нептун в съвпад с Регулус в 28° Лъв в девети дом (на висшето образование). Учил е в Принстън и Масачузетския технологичен институт - два от най-добрите университета в Съединените щати.

Има хора, които са родени с много, много голям късмет. В тази категория попадат онези с аспект Венера - Юпитер, какъвто и да е той. Те обикновено се женят за богати партньори, наследяват пари, правят ги или ги спечелват. Това е потенциалът на тяхната карта, но пък може да се стигне до прекалено угаждане, свръхоптимизъм или екстравагантност. Когато тези две планети на благоденствието са в аспект една с друга, всичко тече като по вода, но без подсилващи аспекти човекът може да е лишен от мотивация и стремеж.

Много хора, които идват при мен, искат да знаят дали ще спечелят от лотарията. Този въпрос винаги ме изненадва, тъй като не смятам, че печалбата от лотарията е чак такъв дар божи. Имам неколцина клиенти, които са спечелили, но на някои от тях това донесе само неприятности.

Когато спечелиш от лотарията, изникват какви ли не проблеми. На близките ти вече не може да се угоди. Роднините се ядосват, ако не споделиш богатството си с тях (а защо смятат, че това им се полага, все още остава загадка за мен). Ако им дадеш пари, те никога не са достатъчно. Въобще проблемите нямат край. Според мен печалбата от лотарията може да бъде истинско проклятие.

Ако обаче няма потенциал за такова нещо в рождената карта, то никога няма да се случи. Няма да спечелите изобщо. В моята рождена карта няма аспект, който да обещава късмет от този род, така че няма начин да спечеля. Мога да печеля в игри, които изискват някакви умения, тъй като моят Меркурий прави някой добри аспекти (като например Меркурий в съвпад с южния възел), но не и в игри на късмета. За мен поставянето на жетони в игрална машина е все едно да ги изхвърля на улицата. Това просто никога няма да ми донесе печалба. Много ми е приятно да играя на игри на късмета за развлечение, но го правя с пълното съзнание, че голяма печалба няма да има.

Автор: Каръл Ръшман

0 коментара:

Публикуване на коментар