събота, 15 ноември 2014 г.

Астрологията - път към безусловната любов




Когато се обръщаме към астрологията с разбиране и с желание да вникнем в нея, това ни води директно към безусловната любов. Когато напълно разбираш вътрешната същност на един човек и къде са слабите му места, как може да му бъдеш ядосан? Всички даваме най-доброто от себе си в стремежа да преодолеем своите недостатъци. Защо? Поради съображения за практичност. Нашите недостатъци ни пречат да постигнем онова, което искаме. Все пак всички живеем на една планета.

Астрологията, базирана на слънчевите знаци, например хороскопите, които се срещат в ежедневниците и списанията, са предсказания, които вземат предвид само положението на Слънцето. Наталната астрология взема предвид позицията на десетте планети (тук наричам планети и Слънцето, и Луната, тъй като на галактиката се разглежда в зависимост от влиянието й върху Земята), оста, която е действала по време на раждането на даден човек, и редица други неща: лунните възли, затъмненията и т. н. В действителност всеки от нас е напълно неповторим: същото разположение на планетите както по време на неговото раждане се наблюдава отново след 25 000 години, защото всички те се въртят с различна скорост около Слънцето.

В мига, в който сте поели първата си глътка въздух, цялото човечество, всички живи хора в този момент са изживели това заедно с вас. Всеки е направил най-доброто, което с могъл, за да бъде изпълнен с радост този миг, и след това идва следващият миг и следващият, и така до
безкрайност. Но минутата, в която вие сте родени, се е запечатала върху вашето същество и остава завинаги част от вас.

В този смисъл вие носите отговорност за пречистване на този момент в името на всеки човек от планетата и самите вие имате сила да подобрявате момента на своето собствено раждане. То е сякаш вземате тази частица от време и я вплитате в себе си, за да продължи тя през цялото ви прераждане.

И когато започвате да работите с този миг, "когато събирате тези отрязъци от вашата електрическа мрежа, които не работят много добре, и ги променяте, това създава радост, смях и веселие във вашия собствен живот - положителната енергия от тези промени влияе и на другите. Чрез собствения си живот вие може значително да промените своето минало, а когато правите това, променяте настоящето на всички. Слушала съм много духовни учители да казват, че най-доброто, което можем да направим за другите, е да усъвършенстваме себе си. Ние сме свързани много дълбоко - ние сме Едно Цяло.

0 коментара:

Публикуване на коментар