събота, 15 ноември 2014 г.

Вътрешната структура






Астрологичната карта сама по себе си е доста схематична: показва вътрешната структура на един човек. Но за всеки от нас тя е различна. Тя не е "добра" или "лоша", тя е просто такава, каквато е. Вашата астрологична карта ви дава информация за вътрешните характеристики, с които сте родени, но как ще ги развиете зависи изцяло от вас. Когато можете обективно да видите модела на собственото си поведение, вие може да направите промени, за да получите по-ефективни резултати и да се усъвършенствате. 


Когато погрешните неща се поправят,резултатът е един по-гладък път в живота (първо за вас и след това за другите). С ясната представа за своите особености вие по-добре осъзнавате слабите си места и можете да изберете да изоставите онези навици, които не работят във ваша полза.

Например, ако един човек знае (след като види изчертана рождената си карта), че има склонност да възприема, че вече знае отговорите на всичко и това го е направило нетърпелив и самодоволен, качества, които го изолират от другите (както би се случило, ако той е роден със северен възел в Близнаци или в Трети дом), и ако научи за тази своя склонност, това ще му позволи съзнателно да отдели повече време, за да изслушва с уважение информацията, която му дават другите, преди да се осмели да изложи своето собствено мнение. Дори само тази проста промяна ще направи живота му и взаимоотношенията с хората доста по-различни.

Ние всички имаме тенденция да се държим по неподходящ начин и това води до чувства на изолация и нещастие. Номерът е да открием слабите си места и да се въоръжим със сили да ги преодоляваме. След като притежаваме това обективно знание, ние вече не действаме на тъмно, без да разбираме защо животът ни поднася ситуации, които ни правят нещастни.

Житейският ни път е прекалено кратък, за да се движим по него със завързани очи. Целта на тази книга е да изясни онова, което ни помага и което ни пречи чрез дванадесет личностни типа, определени от положението на северния и южния възел на Луната.

Наталната карта е предназначена да ви покаже, че вие не сте просто един сбор от качества, тя е картина на вашата личностна структура, но вие сте факторът, който лежи зад нея и има сила да използва личността ви (енергията, обрисувана в рождената ви карта) по начина, по който си изберете. Дали ще позволите на своята личност да действа несъзнателно, или ще поемете отговорност и щепречистите енергията така, че поведението ви да работи във ваша полза,зависи от вас.

0 коментара:

Публикуване на коментар